info

De gebeurtenissen van de voorbije dagen laten niemand onberoerd. De Minister van Onderwijs heeft aan de scholen gevraagd om met z’n allen extra waakzaam te zijn, ook al zijn er geen directe indicaties dat scholen geviseerd worden.

Vanuit het Ministerie werden ook richtlijnen doorgestuurd om met leerlingen te praten. U kan deze terugvinden op de volgende URL’s:

https://www.klasse.be/29704/hoe-praat-je-met-jongeren-over-controversiele-themas/

https://www.klasse.be/29571/hoe-praat-je-met-je-leerlingen-over-de-aanslagen-in-parijs/

De lessen gaan gewoon door. Het spreekt voor zich dat we de actualiteit op de voet volgen en ons zullen schikken naar de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten. Als er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, zullen we u zo spoedig mogelijk informeren. De veiligheid van onze leerlingen ligt ons immers nauw aan het hart.

Week van Amnesty International

Wist je dat …

  • … vrijdagmiddag enkele leerlingen een menselijk logo van Amnesty International op de kloosterspeelplaats gemaakt hebben.
  • … de cakeverkoop t.v.v. Amnesty International 125 euro opbracht?
  • … er na de Amnestyfilm door de leerlingen 210 brieven werden geschreven!

amnesty

We run for their lives

Op Heilig Harten Secundair in Ninove hebben de leerkrachten een hart voor hun leerlingen. Dit bewezen zes sportieve leerkrachten vorige zondag door deel te nemen aan de ‘Run for our lives’ in Sint Niklaas. Zij legden een tien kilometer lang hindernissenparcours af onder een stralende oktoberzon. Het was een fysieke en mentale uitputtingsslag maar bemodderd en bezweet haalden ze de eindmeet.

rfol1 voor meer foto’s, klik hier.

« Older posts