LEERLINGEN PREVENTIEF NAAR ZIEKENHUIS GEBRACHT NA ALLERGISCHE REACTIE OP CHEMIEPROEF

Ninove, 5 oktober 2015 – Deze namiddag werden preventief 14 leerlingen van het derde jaar Sociale en Technische Wetenschappen ter controle naar het ziekenhuis gebracht, na een allergische reactie op een chemieproef.

Hoewel alle veiligheidsvoorschriften werden gerespecteerd, vertoonden toch verschillende leerlingen van 3STW een allergische reactie onder de vorm van huiduitslag tijdens een klassieke chemieproef, bruisballen voor bad maken. De school nam onmiddellijk contact op met een arts en het antigifcentrum. Er werd beslist 14 leerlingen uit voorzorg over te brengen naar de twee Aalsterse ziekenhuizen (OLV en ASZ) voor verder onderzoek. Het medisch rampenplan werd ook een tijdje afgekondigd, omdat meer dan 5 leerlingen betrokken waren bij het voorval. De eerste medische berichten tonen dat alles onder controle is. Alle leerlingen hebben inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.

Het secretariaat van de school heeft onmiddellijk de ouders van de betrokken leerlingen verwittigd. Morgen zullen alle leerlingen van de school een schrijven ontvangen met een toelichting bij het voorval.

Wat er exact fout liep wordt op dit moment onderzocht, daar heeft de school nog geen verder informatie over. Het onderzoek is in handen van het parket.

Ouders en leerlingen kunnen met vragen terecht op het nummer van de school (054 31 06 60).

Teambuildingsactiviteiten voor de eerste jaren

Onze eerstejaars leren elkaar beter kennen via teambuilding elke donderdag van september.

foto teambuilding Voor meer foto’s, klik hier.

Sportdag

foto sportdag Voor meer foto’s, klik hier.

« Older posts